Mereka yang ku hargai

Sunday, September 11, 2011

Penerokaan Angkasa serta IMPIAN berhijrah ke Planet Lain satu Yang SIA-SIA.

Secangkir Tinta Seluas Pandangan Menulis.....

Kepintaran Manusia Sudah Mencapai Hadnya tanda Kiamat Semakin Dekat

Salam Semua.

Penerokaan ke bulan,peninjauan Ke Marikh,Pembinaan menara Pencakar Langit yang tinggi menjulang,Penemuan Pelbagai Ubat untuk penyakit berbahaya serta pelbagai lagi ciptaan yang Nenek Moyang kita tidak pernah terbayang dek akal Mereka.Ini  semua adalah hasil dari pemikiran serta ledakan Kepintaran Manusia.

Namun.Kepintaran Manusia ini sudah mencapai Hadnya.Otak Manusia Moden semakin mengecil.Berbanding dengan Otak Nenek Moyang Kita,Otak kita tidak mengecil sehingga 10% daripada saiz asalnya.Apabila Saiz otak berkurangan,Sel-Sel Neuron juga berkurangan.Apabila Sel-sel Neuron otak berkurangan,itu bermakna Otak manusia sudah mencapai hadnya.Adakah ini bermakna manusia semakin menghampiri Zaman Kemusnahan.

Kita Lihat,dan Kita renungkan.Manusia berimpian Besar untuk Berhijrah di Planet Lain.Pelbagai ciptaan dan penerokaan Angkasa sedang giat dijalankan.Mampukah Manusia merealisasikan IMPIAN ini.Pendapat saya MUSTAHIL.Manusia tidak akan mampu keluar dan tinggal di Planet Lain.

Cuba Umat Islam buka kembali pemikiran.Di dalam AL-QURAN sudah dijelaskan mengenai Tanda-tanda Kiamat,dari Yang Kecil hingga yang Besar.Antara yang besar itu ialah Kemunculan Dajjal yang akan membawa kemusnahan Iman Umat Islam,Kemunculan Yakyuz dan Makyuz yang akan membinasakan,Haiwan bercakap dan lain-lain.

Saya ambil Contoh Dajjal.dajjal Mampu muncul di mana-mana tempat di Bumi ini dalam sekelip Mata.Tapi Dajjal hanya mampu Berada Di Bumi saja,sekiranya manusia ada yang menetap di Bulan,ada yang di Marikh,bagaimana Dajjal akan muncul disana?Begitu juga 2 tempat yang Dajjal tidak boleh masuki iaitu MADINAH dan Kota Mekah.Malah Nabi Isa akan Membunuh Dajjal juga disebuah Pekan bernama Pekan Lud di Tebing Barat Jerussalem.Semuanya berlaku di bumi ini.

Kedua Yakyuz dan Makyuz hanya muncul dibumi saja.bukankah ianya dikurung oleh Iskandar dan hanya akan muncul di akhir Zaman.Adakah Yakyuz dan Makyuz akan menaiki kapal angkasa ke planet lain yang diduduki manusia?

Fikir -fikir,apapun ini semua hanyalah Pendapat saja.Hanya ALLAH YANG MAHA ESA MENGETAHUI..

Sekian...


No comments:

Post a Comment

post menarik dari saya

Related Posts with Thumbnails