Mereka yang ku hargai

Thursday, July 12, 2012

Bila penyakit Gila glamour melanda Facebook

Salam semua.Pada masa kini kebanyakan muda mudi di Malaysia memiliki akaun Facebook mereka.Golobngan remaja,lepasan sekolah dan Universiti paling ramai yang memiliki Facebook.Facebook seumpama sesuatu yang Wajib ada di dalam kehidupan mereka.

Salah satu tujuan Facebook dicipta ialah untuk meluaskan pergaulan di antara manusia.Namun semakin hari Facebook semakin lama semakin hilang fungsi dan identitinya.Mereka yang mengunakan Facebook terutamanya muda mudi telah dijangkiti penyakit Gila Glamour.

Lihatlah Facebook anda.Semakin banyak aplikasi yang Facebook perkenalkan.Seperti Butang Like,Subcribe dan lain-lain.Sekiranya anda seorang yang terkenal itu boleh diterima,namun bagaimanakah sekiranya anda oran biasa sahaja.Saya dapati ramai muda mudi seperti Wanita memakai pakaian yang seksi-seksi,ketat-ketat dan berahi untuk menarik banyak komen dan pengikut di dalam Facebook mereka.

Mereka seperti berasa seronok dengan jumlah Like dan komen yang diterima.Komen-komen yang nakal dari para lelaki yang gatal langsung tidak menyakitkan hati mereka.Dimanakah akal fikiran mereka ini terletak?

Apa gunanya Kemasyuran dan nama sekiranya tiada jasa dan sumbangan dari anda?Apa yang anda sumbangkan?Badan anda yang seksi dan Montok?

Fikir-fikirkan dan renungkanlah......

No comments:

Post a Comment

post menarik dari saya

Related Posts with Thumbnails