Mereka yang ku hargai

Monday, February 17, 2014

Kembara Cinta bahagian ke 2

Kota Atlantis.......

Di istana Maharaja Poseidon yang tersergam megah dan bercahaya,di satu bahagian di istana itu,terletaknya kamar beradu Puteri Anastasia.Puteri Anastasia adalah anak kepada Maharaja Poseidon dan Permaisuri Irina.Satu-satunya waris tunggal kerajaan Atlantis...

Hari itu,Puteri Anastasia merasa sesuatu perasaan yang aneh.Dirasakan ada sesuatu yang menarik hatinya untuk ke beranda Kamarnya.Segera ia menuju kesana dan dibukakannya pintu kaca beranda yang berkilauan.Dihadapannya kelihatan pemandangan kota Atlantis yang indah.Namun bukan pemandangan itu yang dicarinya.Lalu dia pun berdiri di tepi berandanya,mencari-mencari jawapan kepada perasaan aneh yang bergolak di hatinya.

Lama dirinya berdiri disitu,sehinggalah secara tiba-tiba bahunya dicuit seseorang.Ditolehnya kebelakang,dilihatnya Jaker,dayangnya sedang berdiri tersenyum manis memandangnya.Jaker adalah Dayang wanita yang ditugaskan melayannya.Sudah lama Jaker berkhidmat dengannya sehinggakan mereka amat rapat seperti adik beradik.

"Tuan Puteri,ayahanda puteri memanggil Tuan Puteri berangkat ke Kamarnya segera,"kata Jaker.

"Mengapa pula Ayahanda memanggil saya,?"tanya Puteri Anastasia.

"Maafkan hamba Tuan Puteri,ayahanda Tuan Puteri tidak memberitahu hamba apa-apa,hanya meminta Tuan Puteri segera ke kamarnya,"jawab Jaker.

"HMMM...Baiklah,siapkan persalinanku,"Puteri Anastasia berkata dan segera masuk ke kamarnya....

No comments:

Post a Comment

post menarik dari saya

Related Posts with Thumbnails